Voordelen grasmatten

Graszoden leggen heeft tal van voordelen ten opzichte van het zaaien van gras. Allereerst heb je dankzij grasmatten een gazon in amper één dag tijd. Een enorm pluspunt voor bijvoorbeeld evenementen waar vaak snel een mooi grastapijt vereist is. Het leggen zelf is ook heel eenvoudig en het duurt helemaal niet zo lang. Na een tweetal weken is de nieuwe gazon al klaar om betreden te worden.

Een volgend voordeel is dat onkruid, mos of kale plekken geen kans krijgen bij ons. Je ontvangt meteen een mooie volle gazon die de eerste maanden zeker niet zal moeten behandeld worden voor overwaaiend onkruid. Dat in tegenstelling tot wanneer je het gras zelf gaat zaaien, onkruid groeit immers sneller dan gras.

 

Grasmatten leggen
Grasmat

Daarnaast kunnen de graszoden bijna het hele jaar door geplaatst worden dankzij de tijd die we onze grasmatten schenken om een goed en stevig wortelgestel te ontwikkelen. Het is zelfs mogelijk om de zoden in de zomer te plaatsen onder voorwaarde dat je ze voldoende water geeft. Bij zeer warm weer praten we over zo’n 10 à 14 liter per m². Alleen bij extreme temperaturen boven de 28°C raden we af om nog grasmatten te leggen, de kans bestaat dan dat de zoden sneller uitdrogen dan dat je ze effectief kan plaatsen. Gras zaaien kan enkel in bepaalde periodes (voorjaar en najaar).

In tegenstelling tot wat velen denken, zijn graszoden helemaal niet prijzig. Daarom zijn ze meestal de beste keuze voor het aanleggen van een nieuwe gazon. Enkel in geval van grotere tuinen (>500m²) is het het overwegen waard om toch gras te zaaien omdat je zo wel wat euro’s kan uitsparen. Je hebt dan de keuze uit verschillende graszaden die bij jouw bepaalde ondergrond passen, zodat je ook bij bijvoorbeeld een zanderige en droge ondergrond van een mooi gazon kan genieten (zie “graszaad voor droge bodem“).

Grasmatten kopen bij ons? Nog meer voordelen!

Zoals je weet, kan je bij ons terecht voor het kopen van kwalitatieve grasmatten aan een scherpe prijs. Maar wist je ook al dat je bij ons de graszoden kan betalen met elektronische ecocheques of ecopasses? 

Tuin