Graszoden

Graszoden kopen | Grasmatten voor aanleg gazon

Veel tuinliefhebbers geven bij de aanleg of herstel van hun gazon de voorkeur aan grasmatten omdat de graszoden binnen enkele weken na aanleg al stevig ingeworteld zijn. Je kan ze dan betreden alsof ze er al jaren liggen! Bovendien is je nieuwe gazon geheel onkruidvrij en heeft het een gezonde, diep-groene kleur. Vraag hier de prijs van grasmatten aan.

Kweken van graszoden

graszoden kopenDe graszoden zijn ingezaaid met graszaadmengsels en rassen die aan de hoogste eisen voldoen. Ze kunnen gedurende een jaar lang rustig uitgroeien om een goed ontwikkeld wortelsysteem te vormen. Hierdoor is het eindproduct een dichte, sterke zode, mooi van kleur en 100% onkruidvrij. Het verschil met de talloze internetaanbieders zit hem in het feit dat onze grasmatten niet bemest worden met organische mest (zoals bv. varkensmest, of andere dierlijke mest) maar met kunstmeststof. Een teveel aan organische meststof zorgt ervoor dat het gazon geïnfecteerd raakt door schimmels met kale plekken tot gevolg.

Eigenschappen van onze graszoden

  • Grasmat verkregen uit mengsel sier- speelgazon
  • 40cm breed, 2,50m lang, 1-1,5cm dik (1 rol = 1m²)
  • Onkruidvrij, mosvrij en betredingstolerant

Graszoden zijn een levend product en kunnen in opgerolde toestand beperkt bewaard worden na het snijden. Bewaring is natuurlijk afhankelijk van de buitentemperatuur,de hoeveelheid wind, en de vochtigheidstoestand van de mat. Start na levering onmiddellijk met de plaatsing om de verwerkingstijd (max 24 u na het snijden) zo kort mogelijk te houden. Is het niet mogelijk de grasmatten onmiddellijk te verwerken, dan dienen ze te worden uitgerold en met water te worden besproeid zodat ze niet uitdrogen. Verwacht je een lange verwerkingstijd, dan kan je als optie gekoelde graszoden vragen (meerprijs), deze hebben een langere verwerkingstijd, omdat deze dmv een vacuümtechniek tot in de kern gekoeld worden tot op 2 à 4°C. Dit is vooral bij grotere partijen zeer interessant.

Onderhoud van graszoden

Het maaien van graszoden

10 tot 14 dagen na het leggen van de grasmatten moet je deze maaien met een goed afgestelde en scherpe maaimachine op een hoogte van 3 tot 4cm.  De eerste weken moet je voorzichtig omspringen met de grasmatten dus intense betreding moet vermeden worden.

Bemesten van graszoden

Het regelmatig bemesten van je gazon is noodzakelijk om een gezonde en stevige grasmat te houden. Hiervoor kies je best voor een speciale gazonmeststof. Wij raden onze klanten steeds de unieke meststof van Ecostyle met Mycorhizae aan. De Mycorhizae (nuttige schimmel) zorgt voor een grotere worteloppervlak. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat deze schimmels de wortelomvang merkelijk vergroten, waardoor de grasmatten meer water en voedingsstoffen opnemen. Je gazon wordt steviger, dichter en groener. Met een dichte grasmat krijgen mossen niet de kans kans om zich goed te ontwikkelen.

Na het bemesten moet het gazon goed gesproeid worden om verbranding te voorkomen. Door het besproeien geven de meststofkorrels ook onmiddellijk hun voedingsstoffen af.

Veel plezier met je nieuwe gazon !

Graszoden oost vlaanderen