Graszoden

Graszoden kopen: grasmatten voor de aanleg van jouw gazon

Veel tuinliefhebbers geven bij de aanleg of herstel van hun gazon de voorkeur aan grasmatten omdat de graszoden binnen enkele weken na aanleg al stevig ingeworteld zijn. Je kan ze dan betreden alsof ze er al jaren liggen! Bovendien is je nieuwe gazon geheel onkruidvrij en heeft het een gezonde, diep-groene kleur. Vraag hier de prijs van grasmatten aan.

Kweken van Premium graszoden

Het kweken van de graszoden doen we met veel geduld, kennis en liefde om zo de beste grasmatten te kunnen aanbieden. De graszoden zijn ingezaaid met graszaadmengsels en rassen die aan de hoogste eisen voldoen. Zo kunnen ze gedurende een jaar lang rustig uitgroeien om een goed en sterk ontwikkeld wortelsysteem te vormen. Hierdoor hebben we een eindproduct met een dichte, sterke zode, die 100% onkruidvrij is en een mooie volle groene kleur heeft.

Wat maakt onze graszoden nu juist Premium grasmatten?

Naast de tijd die we onze graszoden gunnen (steeds een overwinterde grasmat)  en de hoge kwaliteit aan graszaadmengsels, zit er ook een groot verschil in onze manier van bemesting. Vele internetaanbieders bemesten hun gras met organische mest (zoals bv. varkensmest, of andere dierlijke mest). Maar een teveel aan organische meststof zorgt ervoor dat het gazon geïnfecteerd raakt door schimmels met kale plekken tot gevolg. Daarom kiezen wij voor kunstmeststof, een meststof dat deze kwaaltjes voorkomt. Bovendien zijn onze graszoden vrij van netten.

Graszoden palet

Eigenschappen van onze graszoden

Onderhoud van graszoden

Belangrijk om weten is dat graszoden een levend product zijn. Na het snijden kunnen ze in opgerolde toestand ongeveer 24-36 uur in goede conditie blijven, afhankelijk van de buitentemperatuur en de hoeveelheid wind. Je kan dus best meteen na de levering aan de slag gaan met de plaatsing om de verwerkingstijd zo kort mogelijk te houden. Lukt het niet onmiddellijk? Dan kan je de grasmatten uitrollen en met water besproeien om zo te vermijden dat ze uitdrogen. 

Onderhoud grasmatten

Het maaien van graszoden

De eerste weken kunnen je grasmatten nog best gevoelig zijn, daarom is het belankrijk om voorzichtig om te springen met je nieuwe gazon en intense betreding te vermijden. Na 10 tot 14 dagen na het leggen van de graszoden is het tijd om je gazon een eerste maal te maaien. Let wel op dat je een goed afgestelde en scherpe maaimachine gebruikt op een hoogte van 3 tot 4 centimeter. 

Meststoffen

Bemesten van graszoden

Wie van een gezonde, groene en stevige grasmat houdt, moet zijn grasmat ook af en toe verwennen. Het regelmatig bemesten van je gazon is dan ook enorm belangrijk, liefst met een speciale gazonmeststof. Wij raden onze klanten altijd de unieke meststof van Ecostyle met Mycorhizae aan. De Mycorhizae (nuttige schimmel) zorgt voor een groter worteloppervlak. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat deze schimmels de wortelomvang merkbaar vergroten en dat zorgt er op zijn beurt voor dat je grasmat meer water en voedingsstoffen opneemt. Je gazon wordt steviger, dichter en groener. Meer zelfs: met een dichte grasmat krijgen mossen de kans niet om zich goed te ontwikkelen.

Na het bemesten doe je er goed aan om je gazon voldoende te sproeien om zo verbranding te voorkomen. Door het besproeien geven de meststofkorrels ook onmiddellijk hun voedingsstoffen af.

Premium Grasmatten bestellen

Wil je graag Premium graszoden kopen? Aarzel dan zeker niet om ons offerteformulier in te vullen. Je ontvangt dan een geheel vrijblijvende offerte op maat van jouw tuin of project! Hierin staat bovendien niet alleen de prijs van onze grasmatten, maar we geven je met plezier ook tal van nuttige tips mee.

Graszoden-is-genieten.

Veel plezier met je nieuwe gazon !